My Nuff..klik jgn tak klik..

Pengikut Setia..

Exercise Tangan kat sini ehh..

Hari ini bukan nk cite psl epal tapi pasal Pusat Jahitan Epal yg aku rase ramai tak tahu mengenai kewujudannya termasuk aku..mueheh

tapi bagi kaki menjahit ni mungkin penah dengar kot..ekcelli aku memang minat dgn seni2 jahitan nih, cumanya masa dan ongkos kadang kala tidak mengizinkan berbuat begitu..

penah gak berjinak2 dgn cross stich dulu tp bile dah pandai buat sket mula la mls nk teruskan..bukan pe, bila dah beranak pinak ni, takde masa yg sesuai nk hadap menda tuh sume..kang sibuk aku nk menjahit, sibuk gak laa 2 budak kecik ni menjahit sama..tu yg maleh tuh..

last week ada sorang kakitangan pusat epal ni dtg umah, utk mempromosikan pusat jahitan tu la..sambil2 mencari 5 orang bertuah yg nk belajar dan langsung tak dikenakan yuran keahlian. siap wat sesi belaja menjahit lagik kat umah aku nih..siap bawak mesin jahit lagik tuu..canggih wooo..hampir2 tergoda gak laa dgn kehebatan mesin tuh..iskh2, sib baek masih sedar diri lagik..

ekcelli yuran utk belajar adalah sebanyak RM3600..so, semua jenis jahitan langsir, baju, kraftangan sume dia ajar..dorg ajar sampai pandai oke!! anak murid pun tak ramai dlm 1 kelas..tp malangnya aku tak mampu laaa nk belaja sampai ribu2 gitu..lum masuk rege mesin jahit lagik..waduhh..bisa botak pale aku..!! 5 yg bertuah tu plak mmg yurannya free tp dgn syarat ko kena plak beli mesin jahit tuh..haa free menda namanya tu kan?? ohh tidak semudah itu oke nk dpt free..


mesin jek kat RM2999..klau beli, mau makan pasir aku tiap2 bulan..ohh tidakk!! tak tergamak aku oke!! canggih memang canggih, tgk la rege dia camne lak kan..dari jahitan biase, jahitan tepi dan segala macam jahitan sulam pun dia leh buat..masukkan jarum pun mudah, takde kena kai mikroskop, tekan sket jek dah pun masuk dlm lobang..pastu takyah kai gunting bagai nk potong benang..kat tepi tu ada besi tajam kecik jek utk putuskan benang..siap ada lampu wooo klau tak nampak..wahahah

so, dengan muka kesedihan teramat, aku tolak la dengan baik..bukan tak minat dik, cuma kos tu yg tak mampu akak nk tanggung dgn gaji yg hamat ciput nih..

tgk lah, agak2 akak mampu akak gi la belaja jahit ekk..huhuu

ohh..ni la hasil kerja kraftangan ahkak dengan bantuan pekerja Epal tersebut..taraaaa..!!


aku request soh buat beg mekap tetiba jadik pensel case plak..adoii!!


0 comments:

Related Posts with Thumbnails