My Nuff..klik jgn tak klik..

Pengikut Setia..

Exercise Tangan kat sini ehh..

Salam Semua,

Moh kita sambung balik cite pasal koir aku nih..muak la korang bace cite nih kan? selagik tak abis memang camni..ahahah

Klau takmoh bace pon takde masalah..tiada paksaan yer di sini..janji korang skrol je sampai bawah..rugi tau tak skrol sampai bawah..ade seprais di situ ;p

Okeh2..Majlis ni ekceli bermula pada hari Ahad 8hb..yer hari Ahad yer..hari korang bersenang lenang kat umah, tapi kitorang duk berkerja dan menyanyi pada hari tersebut..sape suruh kan?? fadan mukes!!

So pukul 7.30 pagi kitorang dah get ready menyanyi dalam majlis pembukaan mesyuarat yang di hostkan oleh Auditor Brunei..maka kami pon kena la nyanyi lagu Negara Brunei selain dari lagu Negaraku dan lagu ASEANSAI..

Fyi, mesyuarat ini dihadiri oleh auditor2 dari negara ASEAN la yer..kesemuanya yang hadir ade la dalam 10 buah negara..dan yang merasmikan majlis ini adalah Menteri Luar Negeri, Dato' Seri Anifah Bin Haji Aman..Beliau ada la berucap sedikit mengenai ASEAN..tinggi dan segak orangnye..pestaim tengok dari jarak dekat..;)

The Gurlz..
seploh kali nyanyi, seploh kali la amik gambo..tak puas2..huh!!

The Boyz..
Cikgu koir bersama penyanyi2 lelaki..dorang ni pon bab bergambo bole tahan jugak..

Dimonopoli oleh kaum2 wanita..huhuh

Soprano's team..

Sopranos + Alto's team..

Selesai je part kitorang nyanyi pagi tu, zassss balik bilik dan bersiap untuk jalan2 ke Pavillion..10 minit jalan kaki dah sampai..

Iols pestaim menjejakkan kaki ke Pavi uols..kohkohkoh..tu yang bersemangat tuh..

Disebabkan takpenah jejak kaki ke sana, dia punye snap pic dah macam pelancong pulak..pelancong pon tak menjakun camnih..adoiyaii..


 Geng mak jemah..Always together ;p
*abaikan muka tuan tanah kembang semangkuk tu yer..-___-

 Masa ni ada event ape ntah kat luar..ade pertandingan joget2 kot..tengah2 panas lak tuh..tak sanggup aku nak tengok lama2..cayor mekap..



Jalan2 lebih kurang je, takde la sampai nak mentawaf sampai ke tingkat atas..asal sampai lah orang cakap..klau orang tanye, "nko dah penah gi Pavi??".."udaaahhhhh!!" bole la eksen skit kan..walhal takde beli ape pon..ahaha

Tu saje lah cite jalan2 ke Pavi..iols hanya mampu window shopping saje..tunggu mak hencek kayo la baru mampu shopping kat sini..nak tunggu kayo pon ntah biler..ahaks!

Setel window sopping, kitorang terus balik ke hotel rehat2 sebelum get ready untuk ke majlis dinner di Parlimen..

Tungguuu..
Salam semua,

Hari ni mood rajin aku dah datang balik..so aku nak tunaikan janji aku lah yer..nak mengabiskan stori mori aku pasal event koir aku yang berlangsung last week ritu..

Ekcelli ni pencapaian yang agak membanggakan la jugak kan bagi aku sebab dapat performed depan delegasi2 asing, depan menteri dan PM jugak..nak tunjukkan yang orang Audit ni sangat versatile orangnye..mengaudit bole, menyanyi boleh, berjoget pon bole..bangga gituu!! Ni sume idea dari Tan Sri KAN sendiri yang mahukan semua staff dia take part dalam event tuh..nak berjimat pon ye jugak..lol..berhemah la katakan..cumanya ade la amik kumpulan gamelan dari JKKKN untuk reception dinner pada 9hb..ater jabatan tak ade mendalah2 gamelan tu kan..kena la panggil orang JKKN.


Uols ade perasan bas ni tak kat area Putrajaya?? Haa..event ni la yang aku maksudkan..Ekcelli Jabatan aku jadik tuan rumah untuk tahun ni..tu yang masing2 tak menang tangan handle majlis ni supaya semuanya berjalan lancar..nak handle auditor dari 46 buah negara bukan mudah yer..dengan masalah bahasenye kan..

Tapi Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar tanpa ade sebarang masalah..masalah remeh2 tu biase la kan..tipu la klau takde masalah langsung..

The Gurlz..

So pagi Sabtu tu, terus ke opis..bas dah disediakan untuk ahli2 koir pegi ke Parlimen..motip ke sana? kitorang ade sesi rehearsel pada belah petangnye dan pada belah malamnye pulak, Tan Sri KAN nak tengok persembahan semua yang take part dalam event dinner tu..Sesi rehearsel ni ekcelli untuk event pada 9hb belah malam yang mana kitorang ade majlis makan malam bersama Speaker Dewan Rakyat dengan delegasi2 ASEAN..

Penat skit laa sebab dari pagi membawak ke malam kitorang lepak kat Parlimen tu..tunggu masing2 buat latihan..dah ujung2 baru la dipanggilnye budak2 koir buat sesi latihan..letih woo tunggu..persembahannya ade banyak plak tuh..dikir barat, tarian dari Sabah, tarian dari Sarawak, tarian pembukaan majlis, joget zapin, boria, tarian 1Malaysia..tu blom kire yang penyanyi2 solo lagik..jenuh la jugak menunggu..aduhh..


 Sambil2 menunggu tu, sambil2 tu la kitorang nyanyi2 sendiri, kuar kitab masing2 dan ingat2 balik lirik untuk 10 buah lagu..agak2 boring kitorang selpieeeeee!!!

Muak laa klau aku tepek banyak2 pose dalam ni..so aku pilih 2 gambo jelaa..muntah karang korang tengok aksi2 gedik kitorang nih..mak2 orang plak tu semuanya..ya ampunnnn!! ;p

Abis je sesi rehearsel belah malam tu, baru la dapat check in kat Hotel Royal Chulan..so 4 hari 3 malam la dapat kitorang merasa tido kat hotel bertaraf 5 bintang tuh..bile lagik nak merasakan??..huhuh

Esok pagi2nya event sebenar pon bermula..

Tungguuu..!!
Salam semua,

Hari ni aku sambung lagik citer pasal banjir ritu eh..kang klau tangguh2 lagik kang, bukannye basi siap berulat2 dah citer..eeeuuwwww...sebelum kene nganjing ngan reader2 lain.."apalaaa citer banjir lama dah abis"..baik aku up cecepat..

So, disebabkan aku dah free dari majlis2 penting tu, aku up la balik citer ni yer..kang kata aku tak tepati janji la, janji tak dicapati laa kannnn..diroticanaikan la ape laa..blablablaa..

Ape lagik..moh kiterrrr..

Kejadian ni ekcelli berlaku di Wakaf Bunut Payong, Kota Bharu, Kelantan la yer..tempat yang agak terjejas teruk la masa kejadian..sempat la aku gi sana 2 bijik kete melawat kawasan..dah macam YB plak lawat2 kawasan bagai..ehh harus laa kan tengok keadaan..

Nak2 plak aku memang tak penah tengok live kawasan yang dilanda banjir nih..kire pengalaman baru laa nih..dat day aku jadik fotografer jek..menjakun laa skit snap sana snap sini..

Masa aku sampai, air baru naik paras2 betis..tapi kat belah2 ujung tu ade yang dah cecah paras pinggang..kedai2 abis laa naik air..apatah lagik kawasan2 rumah orang kan..kete rendah2 ni memang jangan harap la bole redah..yang bole redah cuma kenderaan pacuan 4 roda saje ataupon lori ke trak ke..yang tu je bole lepas..

Ni abang2 Bomba tengah duk bincang2 la kot cemana nak selamatkan penduduk2 kat sana..

Sempat lagik orang ni berniaga..asalkan bole je laa kan..rezki di mana2 kata orang..janji moto tu tak masuk dek air sudah..kang tak pasal2 tak boleh nak start plak..
 Air dah mula naik..

Kawasan2 di sekitarnya..

Haaa..budak2 ni yang paling eksaited..ngajak mandi uolsss!! Diorang tengok orang lain syok2 berkubang dalam air, tu pasal dia pon sibuk nak mandi sama..Korang ingat ni kolam renang nak mandi2 bagai?? iskhhh..

Haa..ko mampu buat akrobatik bagai dalam banjir cenggini??

Ni la antara orang2 yang menyertai lawatan tersebut..dari kiri kak ipar aku, yang tengah adik ipar bersama anak sedara dan anak2 beliau..

Cukup taim kitorang balik sebab ditakuti kitorang tak lepas plak nak balik ke rumah..haruu nanti..tapi Alhamdulillah, kami selamat sampai ke rumah..on the way ke rumah tu dapat la tengok kiri kanan jalan rumah2 yang dah tenggelam dek air..especially tepi sungai Kelantan tu..nampak bumbung je..siannye lahh..

Sesungguhnya kita ni tergolong dalam golongan bertuah tau sebab tempat kita skang ni tak kene banjir..justeru itu, *justeru katanya* kita perlu membantu meringankan beban2 mereka yang dilanda musibah itu..bantu mengikut ape yang terdaya laa..tu saje..

Sekian laporan berita dari saya ;p






 Alhamdulillah semuanya dah selesai..

Prektis bagai nak rak rasanya..majlis besor kottt..wajib la kan..4 hari non stop, pagi petang siang malam duk rehearsel..hari ni suara dah macam ratu rock negara dah..all out la katakan..huhuh

Aku siap up status kat FB, agak2 klau korang2 kol aku kat opis ke henpon ke, klau bunyik suara garau2 serak2 basah tu memang aku lah tu..bukan orang lain laa apatah lagik suara orang jantan..oh nonono!

Tetiba mati idea plak..perut tengah kenyang..mata udah kelayuan..so, aku up 1 gambo dulu la ehh..kengkonon cam teaser la gitu..huhuh..gamba2 seterusnya akan menyusul kemudian..muntah la nanti korang tengok..

Adiossss!! 


Salam semua,

Hari ni hari terakhir preparation sebelum majlis besar yang jabatan aku organise berlangsung..

Dah tak tentu arah aku tengok masing2 buat keje..since dari Rabu lepas lagik..3 hari macam tak ckup masa dah..ade yang balik lewat sampai tengah malam buat kerja..sian dorang..tapi ekcelli tu standard la bagi mana2 jabatan pon klau organise majlis2 besar nih kan..nak2 lagik klau melibatkan delegasi asing dari luar negara yang kesemuanya ada 46 buah negara..

Tak lena tido la memasing duk teringat2 dengan event tu..huhuh

Aku pon tak terkecuali laa..memang la nampak cam mudah juz nyanyi je kan..tapiii mane nak hafal lagu, mana nak hafal pergerakan lagik..urghhh!! lebih seploh lagu kot??

Berdebar oiii..dupdapdupdap haa..

Sebelum ni performed depan Sultan Perak steady jek..ni tetiba plak nak berdebor2 bagai..adoihh!! lain macam okehh debor dia..

Aku harap semoga dipermudahkan semuanyalah..Insha Allahh..

Esok aku dah start sesi rehearsel di Parlimen..sehari suntuk gak kat sana..bacin laa hai klau takde tempat nak rehat n salin2 baju..harap2 ade la kan..mane tahan klau tak bersalin satu hari..bersalin??? ;p yee bersalin baju laa..

Baju pon lum packing satu ape pon..start esok dapat la menginap kat Royale Chulan Hotel sampai 10 haribulan..manyak syokk woo!!..tido kat hotel 5 bintang kot..ahaks! 

Menjakun sangat!  ;p

Pada Mr. Bie,
Mohon jaga anak2 elok2, kemas umah ape patut dan seangkatan dengannye lah yer..
Nanti saya bagi upahnye..ehhhh???




Ni bukan cite banjir kat Sarawak nun..ni citer banjir tahun lepas yang melanda negeri Kelantan..

Ape la punya tajuk kan..orang lain misi menolong mangsa banjir..tapi kami lain, pi cari banjir..owh fyi ni citer masa mula2 negeri Kelantan dilanda banjir aritu la..

Ni citer masa cuti sekolah ujung tahun lepas laa..masa cuti krismas aritu..ape laa, citer tahun lepas baru terhegeh nak cite tahun ni kan..nasib laa..ni pon mujur nak citer..klau ikot malas aku, memang kepam jelaa gambo2 nih dalam folder..tapi dek kerana tengok kawan2 yang lain kemain rajin hapdet blog, aku pon merajinkan diri la jugak hapdetnya..so mohon korang bace sampai abis ye atas kegigihan aku menghapdet blog ini..sekian terima kasih diucapkan..huhuh

Disebabkan masa cuti ritu, ramai adik beradik Mr.Bie yang balik ke kampung, rasa meriah plak..so pepagi tu pas sarapan, kitorang round keliling kampung cari banjir..masa tu pon ujan kejap2 turun, kejap2 benti..gigih ko cari banjir..ater umah beliau kat Pasir Puteh tu tak kene banjir..seronok la orang pasir puteh..tempat lain la teruk skit..sian kat dorang..

Aku rasa ni pengalaman yang aku takleh lupekan sepanjang hidup la..tengok keadaan banjir yang melanda negeri2 pantai timur, kesian sangat..Sungai Kelantan Masya Allah penuh air sampai melimpah2..abis umah tenggelam especially umah2 yang berdekatan dengan sungai..tinggal bumbung jer yang nampak..

Gambar2 banjir tu nanti aku haplod dalam entry lain ek..

Pas dah round2 keliling kampung tapi tidak berjumpe jugak dengan banjirnya, kitorang pon singgah la umah makcik Mr.Bie..konon2 nak tengok la samada umah dia kene banjir ke tak..hurmm tak de pon kena banjir..bajet nak main2 air ke kan..pastu jengok2 kot2 ingatkan takde orang, rupenye ade..

Apa lagik, lepak laa umah makcik dia sampai makan tengahari..wakaka..konon nak singgah kejap jek..dah kena tahan dek makcik Mr.Bie..takyah balik dulu katanya..elok dah sarung selipar nak balik umah, tup2 tak jadik balik..

Orang kata rezki jangan ditolak, musuh jangan dicari..tak gitu??  

 Rumah di tepi sawah..i loikeee!!

 Pangkin di halaman umah..klau korang nak tau, rumah ni penah masuk dalam magazine dulu..tahun dah tak ingat..ade digantung dalam umah artikel pasal tuh..cantik dan bersih kawasan umah pakcik Mr.Bie nih..tapi sayang, aku tak snap merata masa hari kejadian..malas nak jadik mamarazi ;p


Rumah ni pon banyak kucing..budak2 tu ape lagik..memang suka nau dengan kucing..Naik rimas kucing tu dibuatnye..gasak korang la nak..jangan kena cekau sudah..

Pas dah kenyang ape sume, pulanglah kami ke pangkal jalan..misi adalah tidak berjaya..

Misi seterusnya adalah ke Kota Bharu tengok banjir..

Tungguuu..





Salam semua..

Hari ni genap umur anak teruna aku 8 tahun..

Kejap sangat rasanya masa tu berlalu kan..sedar tak sedar 8 tahun dah..dah Darjah 2..nanti sok2 dah bersunat, pastu akil baligh..pastu masuk U, tup2 dah ade awek, ehhh dah nak kawinn..

Aii jauh bebenor imaginasi maknye kan..ntah sempat ke tidak tengok anak bujang aku nih naik pelamin..ehh ehh ehhh..dah kenapa nko?? tak sabo nak terima menantu ke ape?? melalut2 plak aihh..haishh

Oklah2..di kesempatan ini, walopon tau anaknye tak bace blog maknye nih, maknye tetap la nak wish Selamat Hari Lahir buat anakanda nan sorang nih..dia lah my superhero, my ultraman, my Big hero dan segala yg hero2 belaka..tapi hero yang nih mudah sentap, mudah melelehh ayor mate..adoiyaii sensitip sangat ko nih bang..manja tak abis kot..ahaks

Apepon, Ibu sentiasa doakan moga Tuhan lindungi beliau, rahmati hidupnya, dipermudahkan apa saja urusannya, diberi kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki dan segala yang baik2 sajelah..dan yang paling penting, jadik anak yang soleh..

Ibu, ayah dan adik sayang kamu ketat2..muaahhh!!

Will always love u my son..



Salam semua,

Lately ni macam malas nau nak hapdet blog nih..taktau kenapa..padahal hari2 bukak je blog nih..tapi bile mengenang nak hapdet, malas kemain..

Jangan harap la nak buat azam tahun baru ni nak rajin2 hapdet blog..takde maknanya lahh..

Ekcelli ada jer cite nak dihapdet kan..tapi semangat tu agak ke laut dalam skit..

Hari ni aku cite pasal perkembangan grup koir aku lah ekk..lama tak cite kat sini..

Lately ni bz sangat dengan program besar yang akan jabatan aku organise..tapi dorang la bizinye..aku buat2 bizi je..moleh?? ahahah..takde laa, aku pon bizi jugak dengan aktiviti seni aku..seni kata kauu?? ehh seni la jugak klau nak cite bab koir..seni nyanyian kann..disebabkan event besor tu laa, kami kumpulan koir pon terbabit sama..dengan majlis perasmiannye, dengan dinner nya lagik..

Nape aku kata event besar?? sebab rata2 yang hadir dalam event tu nanti bukan calang2 orang..semua ketua2 audit dari seluruh dunia termasuk spouse dorang dan pegawai2 kanan..

Maka, kami kumpulan koir dengan gigihnya membuat latihan setiap minggu..lagik2 dah nak dekat event ni kan..awal bln 2 ni bukannye jauh lagik..tolak cuti ape semua..memang kejap sgt..kecut perut gak aku ni bila pikir2 balik pasal event nih..persembahan harus 5 bintang okeh..harapan Tan Sri tu menggunung sangat..beliau nak semua orang dalam jabatan ni take part..takmo amik orang luar kecuali persembahan pembukaan dari Jabatan Kesenian dan Kebudayaan M'sia..persembahan lain semua kakitangan jabatan sendiri yang buat cam persembahan zapin, tarian Sarawak/Sabah, boria dan seangkatan dengannye lah..

Baru2 ni dah perform depan Tan Sri, kire cam rehearsel laa..dia nak tengok progress budak2 koir dan semua yang take part dalam persembahan yang akan kitorang perform masa event tu nanti..so ade la komplen dari beliau..katanya pasni takleh ada note stand..nak pengsan plak aku dengar..lagu dah la omputeh semua, blom lagik masuk lagu Arab, Korea hindustan segala..koman2 ade lebih dari seploh dan lebih lagu nak kena nyanyi..pengsan oii..pastu siap ade harmoni2nya lagik..sebab tiap grup soprano, alto semua ade job masing2..ade tempat dia nak sambut menyambut..so klau lupe?? hurmm..sendrik mau ingat laa kan..

Bagi aku klau kita ni penyanyi tahap2 profesional yang kejenya menyanyi je takpe la jugak kan..ni mana keje opis nak kene buat, latihan koir kat opis pon takat 3 jam jek..kat umah memang sah2 la tak sentuh langsung kan..so bagi aku takde note stand tu agak susah laa..aku takut masa event tu nanti masing2 tak kuar sore sebabnya tak hafal lagu..haru nanti..sape yg malu?? tuan rumah la yang malu kann..kann..

So start next week, latihan koir akan dipergiatkan..tiap hari ade latihan selama 2 jam..harap2 semua geng2 koir aku bole catch up la hendaknye..ni kang ade miss kelas, dah tak tau apa2..adohaii..komitmen pon satu hal jugak budak2 nih..tapi takleh nak buat ape kan..masing2 ade komitmen kerja sendiri..so, pandai2 korang la nak belaja cemana..janji semua bole buat..

Insha Allahh..

Doa2kan kitorang berjaya mencapai misinya ye..

Adioss..

Nak layan lagu Carpenters jap..baru tadik dapat emel, ade lagik lagu nak kena nyanyi pulakkkk...Duhhhh!!




Salam semua..

Hari ni aku nak cite pasal perkembangan si mek nih dalam seminggu dia ke sekolah..sekejap je kan dah seminggu bersekolah..

Alhamdulillah, dia sangat2 independent..cepat dapat kawan..aku risau btul masa mula2 dia nak masuk skolah aritu..sebab dia ni jenis yang lambat panas laa..still malu2 nak berkawan..kena orang mulakan dulu then baru la dia ok..tapi sejak dari hari orientasi ritu, cepat nau dia dapat kawan..lega di situ..

Balik dari hari orientasi sekolah tu dia asik la duk cite pasal Mia jek..kawan yang duduk sebelah kiri dia..Mia itu la ini laa..bakal jadik BFF la tuh..tapi kawan belah kanan dia bole dia tak tau nama..ape la ko nih dik..padahal duduk sebelah menyebelah jek..si Mek ni duk tengah2..mementang dapat sorang kawan, yang sorang lagik tak dihapiknye pon..sabor jelah..

Selasa lepas, aku dah start antar dia depan pagar sekolah jek..pepandai la dia masuk sendiri dalam kelas..bila tanya adik tau tak kat mana kelas adik?? dia jawab tauu..ok fine..lagipon abang dia sekolah situ skali kan..so, aku bertambah2 la lega..if not sebelum ni Dhia sepatutnya dapat sekolah lain..pastu cepat2 la gi tukarkan satu skolah ngan abang dia..klau tidak jenuh jugak la kan nak antar lain-lain tempat..

Owh skang anak dara aku tu dah pandai bergurau okeh!! bergurau yang aku sendiri pon tak tau la nak kategorikan ape gurauan dia semalam..masa tu dia bercerita ngan ayah dia dalam kete..masa tu aku tengah menunggu Umar depan skolah..yang Dhia nye kuar awal skit dari abang dia..naik je kete, ayah dia bagitau yang dia telah membelasah orang dalam kelas dia..aku macam..WHAT??? ko bior betul dik..jangan tunjuk gangster sangat dik.. takut orang nanti..gelak je la aku dengar..aku tanye gak apsal dia pukul orang?? dia cakap kawan dia usik dia tengah buat keje kat skolah..then aku tanya lagik, adik pukul dia kat mana..dia tunjuk la kat pipi..iskh2..menangis la budak tuh..cikgu pon marah la budak yang mengusik dia tuh..katanye laa..

So balik umah ape semua, ayah dia tanye la lagik..betul ke adik pukul orang nih?? saje la nak mintak kepastian gitu..sebab dia ni pesen takleh caya sangat cakap dia nih..last2 dia ngaku kata dia bergurau jek..dan yang pasti dia saje buat cite pasal dia pukul orang tuh..aku macam WHAT?? lagik skali..nak gelak ke nak nanges ke aku sendiri pon kompius..

Ehh ehh budak nih..kecik2 dah pandai bergurau ape kehalnye nih??

Tapi tu laa, aku macam masih tak caya gak dengan mek Dhia nih..gaknye sebab dia takut nak ngaku sebab btul dia pukul orang atau dia ni terlebih baca komik..adohaiiii!! macam2 sangat la ko nih dik..

Korang rasa gurauan dia ni tahap ape nih? atau kategori ape? atau argghhh ape2 jelahhh..

Stresssssss!!

;p

Selamat pagi semua..

Hari ni aku bercuti ngantar anak2 ke sekolah..wajib bercuti nak tengok sendiri anak dara aku tu masuk skolah..Alhamdulillah eksaited dia pagi2 tadik sebelum nak gi skolah..abang dia macam biase laa..dah senior kan kat skolah..steady je..

Pepagi sampai2 je kat skolah, ade perhimpunan..setel perhimpunan trus masuk kelas..masuk2 kelas trus duk depan hokeh..eksaited nak belajo gamaknye..elok gak tu duk depan..takde la masalah tak nampak ke apa kan..mek dhia ni pesen dia klau apa2 sume nak buat dulu..manjang bergaduh ngan abang dia pasal mandi ngan pakai baju..

Takleh la klau abang dia siap dulu, mula la mengajuk..hari2 la camtu..pehtu abang pon tensen la sebab asik dulukan si adik je kan..sabor jelahh..tu baru 2 orang anak..belom seploh lagik..klau seploh2 perangai camtu, pengsan la haii..

Pas dia masuk klas, tengok mood dia pon okeh..so aku pon blah kuar gi bekpes..yuran ape sume dah setel awal2 masa ayahnye gi sesi orientasi ritu..so takde masalah dah la..

Harap2nye dua2 beradik tu happy la masuk skolah..tak macam aku kecik2 dulu..asal masuk skolah je melalak..sampaikan ayah aku pon kene tunggu sampai abis waktu skolah..hahah..adohaii kelako btol bila ingat2 balik..bape kali kot tuka2 skolah camtu la perangai aku..sampai naik darjah 3 kot bru la perangai tu sepekah skit..ahaks! Mujur anak2 tak ngikut perangai aku tu..huhuh

Budak2 skang dah ok..tak macam aku dulu2..mayb sebab dorang terdedah dengan suasana pembelajaran kat tadika kan..kecik2 dah duduk kat nursery..makpak semua keje so anak2 jadik independent la..dulu aku pon ke tadika jugak..tapi mayb sebab tak duduk dalam suasana nursery kot..bercampur ngan budak2 lain..mak aku dulu tak keje..tu yang duduk je kat umah..

Mak aku cite aku dulu gi tadika ikot suke pale aku je..klau tergerak nak gi tadika kul 9 lebih, taim tu la baru masuk belaja..ckup taim aku balik..padahal orang lain pagi2 dah belaja dalam kelas tu..dah macam makpak aku punye tadika plak dah..ape la punye perangai..

Jap lagik kul 9.40 dorang rehat..so aku nak pi tengok cemana la minah tu kuar rehat..pagi tadik aku dah siap2kan bekal roti sapu ngan garlic spread..peberet dorang la tu..takde nak goreng2 bagai..tak sompek..huhuh

Oklahh..daa..

Related Posts with Thumbnails