My Nuff..klik jgn tak klik..

Pengikut Setia..

Exercise Tangan kat sini ehh..



Ni bukan cite banjir kat Sarawak nun..ni citer banjir tahun lepas yang melanda negeri Kelantan..

Ape la punya tajuk kan..orang lain misi menolong mangsa banjir..tapi kami lain, pi cari banjir..owh fyi ni citer masa mula2 negeri Kelantan dilanda banjir aritu la..

Ni citer masa cuti sekolah ujung tahun lepas laa..masa cuti krismas aritu..ape laa, citer tahun lepas baru terhegeh nak cite tahun ni kan..nasib laa..ni pon mujur nak citer..klau ikot malas aku, memang kepam jelaa gambo2 nih dalam folder..tapi dek kerana tengok kawan2 yang lain kemain rajin hapdet blog, aku pon merajinkan diri la jugak hapdetnya..so mohon korang bace sampai abis ye atas kegigihan aku menghapdet blog ini..sekian terima kasih diucapkan..huhuh

Disebabkan masa cuti ritu, ramai adik beradik Mr.Bie yang balik ke kampung, rasa meriah plak..so pepagi tu pas sarapan, kitorang round keliling kampung cari banjir..masa tu pon ujan kejap2 turun, kejap2 benti..gigih ko cari banjir..ater umah beliau kat Pasir Puteh tu tak kene banjir..seronok la orang pasir puteh..tempat lain la teruk skit..sian kat dorang..

Aku rasa ni pengalaman yang aku takleh lupekan sepanjang hidup la..tengok keadaan banjir yang melanda negeri2 pantai timur, kesian sangat..Sungai Kelantan Masya Allah penuh air sampai melimpah2..abis umah tenggelam especially umah2 yang berdekatan dengan sungai..tinggal bumbung jer yang nampak..

Gambar2 banjir tu nanti aku haplod dalam entry lain ek..

Pas dah round2 keliling kampung tapi tidak berjumpe jugak dengan banjirnya, kitorang pon singgah la umah makcik Mr.Bie..konon2 nak tengok la samada umah dia kene banjir ke tak..hurmm tak de pon kena banjir..bajet nak main2 air ke kan..pastu jengok2 kot2 ingatkan takde orang, rupenye ade..

Apa lagik, lepak laa umah makcik dia sampai makan tengahari..wakaka..konon nak singgah kejap jek..dah kena tahan dek makcik Mr.Bie..takyah balik dulu katanya..elok dah sarung selipar nak balik umah, tup2 tak jadik balik..

Orang kata rezki jangan ditolak, musuh jangan dicari..tak gitu??  

 Rumah di tepi sawah..i loikeee!!

 Pangkin di halaman umah..klau korang nak tau, rumah ni penah masuk dalam magazine dulu..tahun dah tak ingat..ade digantung dalam umah artikel pasal tuh..cantik dan bersih kawasan umah pakcik Mr.Bie nih..tapi sayang, aku tak snap merata masa hari kejadian..malas nak jadik mamarazi ;p


Rumah ni pon banyak kucing..budak2 tu ape lagik..memang suka nau dengan kucing..Naik rimas kucing tu dibuatnye..gasak korang la nak..jangan kena cekau sudah..

Pas dah kenyang ape sume, pulanglah kami ke pangkal jalan..misi adalah tidak berjaya..

Misi seterusnya adalah ke Kota Bharu tengok banjir..

Tungguuu..





Salam semua..

Hari ni genap umur anak teruna aku 8 tahun..

Kejap sangat rasanya masa tu berlalu kan..sedar tak sedar 8 tahun dah..dah Darjah 2..nanti sok2 dah bersunat, pastu akil baligh..pastu masuk U, tup2 dah ade awek, ehhh dah nak kawinn..

Aii jauh bebenor imaginasi maknye kan..ntah sempat ke tidak tengok anak bujang aku nih naik pelamin..ehh ehh ehhh..dah kenapa nko?? tak sabo nak terima menantu ke ape?? melalut2 plak aihh..haishh

Oklah2..di kesempatan ini, walopon tau anaknye tak bace blog maknye nih, maknye tetap la nak wish Selamat Hari Lahir buat anakanda nan sorang nih..dia lah my superhero, my ultraman, my Big hero dan segala yg hero2 belaka..tapi hero yang nih mudah sentap, mudah melelehh ayor mate..adoiyaii sensitip sangat ko nih bang..manja tak abis kot..ahaks

Apepon, Ibu sentiasa doakan moga Tuhan lindungi beliau, rahmati hidupnya, dipermudahkan apa saja urusannya, diberi kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki dan segala yang baik2 sajelah..dan yang paling penting, jadik anak yang soleh..

Ibu, ayah dan adik sayang kamu ketat2..muaahhh!!

Will always love u my son..



Salam semua,

Lately ni macam malas nau nak hapdet blog nih..taktau kenapa..padahal hari2 bukak je blog nih..tapi bile mengenang nak hapdet, malas kemain..

Jangan harap la nak buat azam tahun baru ni nak rajin2 hapdet blog..takde maknanya lahh..

Ekcelli ada jer cite nak dihapdet kan..tapi semangat tu agak ke laut dalam skit..

Hari ni aku cite pasal perkembangan grup koir aku lah ekk..lama tak cite kat sini..

Lately ni bz sangat dengan program besar yang akan jabatan aku organise..tapi dorang la bizinye..aku buat2 bizi je..moleh?? ahahah..takde laa, aku pon bizi jugak dengan aktiviti seni aku..seni kata kauu?? ehh seni la jugak klau nak cite bab koir..seni nyanyian kann..disebabkan event besor tu laa, kami kumpulan koir pon terbabit sama..dengan majlis perasmiannye, dengan dinner nya lagik..

Nape aku kata event besar?? sebab rata2 yang hadir dalam event tu nanti bukan calang2 orang..semua ketua2 audit dari seluruh dunia termasuk spouse dorang dan pegawai2 kanan..

Maka, kami kumpulan koir dengan gigihnya membuat latihan setiap minggu..lagik2 dah nak dekat event ni kan..awal bln 2 ni bukannye jauh lagik..tolak cuti ape semua..memang kejap sgt..kecut perut gak aku ni bila pikir2 balik pasal event nih..persembahan harus 5 bintang okeh..harapan Tan Sri tu menggunung sangat..beliau nak semua orang dalam jabatan ni take part..takmo amik orang luar kecuali persembahan pembukaan dari Jabatan Kesenian dan Kebudayaan M'sia..persembahan lain semua kakitangan jabatan sendiri yang buat cam persembahan zapin, tarian Sarawak/Sabah, boria dan seangkatan dengannye lah..

Baru2 ni dah perform depan Tan Sri, kire cam rehearsel laa..dia nak tengok progress budak2 koir dan semua yang take part dalam persembahan yang akan kitorang perform masa event tu nanti..so ade la komplen dari beliau..katanya pasni takleh ada note stand..nak pengsan plak aku dengar..lagu dah la omputeh semua, blom lagik masuk lagu Arab, Korea hindustan segala..koman2 ade lebih dari seploh dan lebih lagu nak kena nyanyi..pengsan oii..pastu siap ade harmoni2nya lagik..sebab tiap grup soprano, alto semua ade job masing2..ade tempat dia nak sambut menyambut..so klau lupe?? hurmm..sendrik mau ingat laa kan..

Bagi aku klau kita ni penyanyi tahap2 profesional yang kejenya menyanyi je takpe la jugak kan..ni mana keje opis nak kene buat, latihan koir kat opis pon takat 3 jam jek..kat umah memang sah2 la tak sentuh langsung kan..so bagi aku takde note stand tu agak susah laa..aku takut masa event tu nanti masing2 tak kuar sore sebabnya tak hafal lagu..haru nanti..sape yg malu?? tuan rumah la yang malu kann..kann..

So start next week, latihan koir akan dipergiatkan..tiap hari ade latihan selama 2 jam..harap2 semua geng2 koir aku bole catch up la hendaknye..ni kang ade miss kelas, dah tak tau apa2..adohaii..komitmen pon satu hal jugak budak2 nih..tapi takleh nak buat ape kan..masing2 ade komitmen kerja sendiri..so, pandai2 korang la nak belaja cemana..janji semua bole buat..

Insha Allahh..

Doa2kan kitorang berjaya mencapai misinya ye..

Adioss..

Nak layan lagu Carpenters jap..baru tadik dapat emel, ade lagik lagu nak kena nyanyi pulakkkk...Duhhhh!!




Salam semua..

Hari ni aku nak cite pasal perkembangan si mek nih dalam seminggu dia ke sekolah..sekejap je kan dah seminggu bersekolah..

Alhamdulillah, dia sangat2 independent..cepat dapat kawan..aku risau btul masa mula2 dia nak masuk skolah aritu..sebab dia ni jenis yang lambat panas laa..still malu2 nak berkawan..kena orang mulakan dulu then baru la dia ok..tapi sejak dari hari orientasi ritu, cepat nau dia dapat kawan..lega di situ..

Balik dari hari orientasi sekolah tu dia asik la duk cite pasal Mia jek..kawan yang duduk sebelah kiri dia..Mia itu la ini laa..bakal jadik BFF la tuh..tapi kawan belah kanan dia bole dia tak tau nama..ape la ko nih dik..padahal duduk sebelah menyebelah jek..si Mek ni duk tengah2..mementang dapat sorang kawan, yang sorang lagik tak dihapiknye pon..sabor jelah..

Selasa lepas, aku dah start antar dia depan pagar sekolah jek..pepandai la dia masuk sendiri dalam kelas..bila tanya adik tau tak kat mana kelas adik?? dia jawab tauu..ok fine..lagipon abang dia sekolah situ skali kan..so, aku bertambah2 la lega..if not sebelum ni Dhia sepatutnya dapat sekolah lain..pastu cepat2 la gi tukarkan satu skolah ngan abang dia..klau tidak jenuh jugak la kan nak antar lain-lain tempat..

Owh skang anak dara aku tu dah pandai bergurau okeh!! bergurau yang aku sendiri pon tak tau la nak kategorikan ape gurauan dia semalam..masa tu dia bercerita ngan ayah dia dalam kete..masa tu aku tengah menunggu Umar depan skolah..yang Dhia nye kuar awal skit dari abang dia..naik je kete, ayah dia bagitau yang dia telah membelasah orang dalam kelas dia..aku macam..WHAT??? ko bior betul dik..jangan tunjuk gangster sangat dik.. takut orang nanti..gelak je la aku dengar..aku tanye gak apsal dia pukul orang?? dia cakap kawan dia usik dia tengah buat keje kat skolah..then aku tanya lagik, adik pukul dia kat mana..dia tunjuk la kat pipi..iskh2..menangis la budak tuh..cikgu pon marah la budak yang mengusik dia tuh..katanye laa..

So balik umah ape semua, ayah dia tanye la lagik..betul ke adik pukul orang nih?? saje la nak mintak kepastian gitu..sebab dia ni pesen takleh caya sangat cakap dia nih..last2 dia ngaku kata dia bergurau jek..dan yang pasti dia saje buat cite pasal dia pukul orang tuh..aku macam WHAT?? lagik skali..nak gelak ke nak nanges ke aku sendiri pon kompius..

Ehh ehh budak nih..kecik2 dah pandai bergurau ape kehalnye nih??

Tapi tu laa, aku macam masih tak caya gak dengan mek Dhia nih..gaknye sebab dia takut nak ngaku sebab btul dia pukul orang atau dia ni terlebih baca komik..adohaiiii!! macam2 sangat la ko nih dik..

Korang rasa gurauan dia ni tahap ape nih? atau kategori ape? atau argghhh ape2 jelahhh..

Stresssssss!!

;p

Selamat pagi semua..

Hari ni aku bercuti ngantar anak2 ke sekolah..wajib bercuti nak tengok sendiri anak dara aku tu masuk skolah..Alhamdulillah eksaited dia pagi2 tadik sebelum nak gi skolah..abang dia macam biase laa..dah senior kan kat skolah..steady je..

Pepagi sampai2 je kat skolah, ade perhimpunan..setel perhimpunan trus masuk kelas..masuk2 kelas trus duk depan hokeh..eksaited nak belajo gamaknye..elok gak tu duk depan..takde la masalah tak nampak ke apa kan..mek dhia ni pesen dia klau apa2 sume nak buat dulu..manjang bergaduh ngan abang dia pasal mandi ngan pakai baju..

Takleh la klau abang dia siap dulu, mula la mengajuk..hari2 la camtu..pehtu abang pon tensen la sebab asik dulukan si adik je kan..sabor jelahh..tu baru 2 orang anak..belom seploh lagik..klau seploh2 perangai camtu, pengsan la haii..

Pas dia masuk klas, tengok mood dia pon okeh..so aku pon blah kuar gi bekpes..yuran ape sume dah setel awal2 masa ayahnye gi sesi orientasi ritu..so takde masalah dah la..

Harap2nye dua2 beradik tu happy la masuk skolah..tak macam aku kecik2 dulu..asal masuk skolah je melalak..sampaikan ayah aku pon kene tunggu sampai abis waktu skolah..hahah..adohaii kelako btol bila ingat2 balik..bape kali kot tuka2 skolah camtu la perangai aku..sampai naik darjah 3 kot bru la perangai tu sepekah skit..ahaks! Mujur anak2 tak ngikut perangai aku tu..huhuh

Budak2 skang dah ok..tak macam aku dulu2..mayb sebab dorang terdedah dengan suasana pembelajaran kat tadika kan..kecik2 dah duduk kat nursery..makpak semua keje so anak2 jadik independent la..dulu aku pon ke tadika jugak..tapi mayb sebab tak duduk dalam suasana nursery kot..bercampur ngan budak2 lain..mak aku dulu tak keje..tu yang duduk je kat umah..

Mak aku cite aku dulu gi tadika ikot suke pale aku je..klau tergerak nak gi tadika kul 9 lebih, taim tu la baru masuk belaja..ckup taim aku balik..padahal orang lain pagi2 dah belaja dalam kelas tu..dah macam makpak aku punye tadika plak dah..ape la punye perangai..

Jap lagik kul 9.40 dorang rehat..so aku nak pi tengok cemana la minah tu kuar rehat..pagi tadik aku dah siap2kan bekal roti sapu ngan garlic spread..peberet dorang la tu..takde nak goreng2 bagai..tak sompek..huhuh

Oklahh..daa..

Salam semua,

Dah sampai ke penghujung tahun 2014 kita ye..pada yang menyambut hari lahir hari ni, Selamat Ulangtahun Kelahiran aku ucapkan..Moga dipanjangkan umur dimurahkan rezki hendaknye..

Pada yang masih bercuti, Selamat bercuti..aku baru je balik dari bercuti dari Kelantan nun yang dilanda musibah..dan aku rasa ini pengalaman yang tak akan dilupakan sementelah negeri aku Port Dickson sana tak penah dilanda musibah seperti ini..Alhamdulillah..

Pada yang menjadi mangsa musibah tersebut, hanya ucapan dan kata2 peransang aku titipkan moga kalian terus tabah menghadapi musibah ini..dan ingatlah ape2 yang berlaku ini ada hikmah disebaliknya..dan Dia lebih mengetahui akan segala-galanya..

Sekejap sangat rasanya masa berlalu..yang meninggal seribu satu cerita best dah tak best..yang tak best kita tinggalkan jadik kenangan pahit dan pengajaran moga kita tak ulangi lagik menda yang lepas2..kenangan yang best2 tu kita kekalkan dalam ingatan agar jadi memori terindah untuk diingati..

Moga tahun 2015 lebih indah dan lebih baik dari yang sebelum2nya..

Insha Allahhh.. 

Selamat Tahun Baru untuk semua teman di alam maya..



Salam Sayang,
Salam semua,

Hari ni aku nak syer sesuatu laa..khas buat sesiapa yang ingin mempelajari Bahasa Inggeris dengan cara yang mudah..

Aku pon ekcelli takde la terer mana omputih2 nih..cakap memang ke laut dalam la kan..tapi aku minat gak nk belaja menda2 camni..so kebetulan aku folo dalam blog kawan masa sekolah menengah dulu ..dan dia ni merupakan lecturer yang mengajar subjek BI di sebuah kolej swasta..

Lepas dah mintak permission sama ini cikgu, aku syer la link dia yer..malas plak nak kopipes ayat dia kat blog tuh..sambil2 aku promote skali laa blog dia *macamkan femes nau blog aku ni ehh nak tolong2 promote kan..pevasan!!..ehh bantu membantu kan amalan mulia..ahaks

Klik SINI untuk pembacaan..



Pas dah bace blog dia ritu, kebetulan weken 2 minggu yang lepas lalu depan MPH kat Alamanda nun..so, tergerak la nak beli novel omputih..konon nak belajo2 laa..sampaikan Mr.Bie pon tego.."ehh takpenah2 beli novel omputih..ape kes??" aku pon jawab.."saje laa nak belajo2 bace"..huhuh

Sudahnye, sampai laaa tak abis2 lagik novel tu..baru nak masuk page kedua..asal bace selak kamus..kang jumpe word yang pelik2, menggagau cari kamus..tapi leceh gak tengok kamus nih..lagik senang klau korang guna apps kamus dalam fon..aku siap donlod 2 jenis kamus..untuk BM-BI dan BI-BI..laju skit sebab kebanyakan words ade dalam tu..klau kamus yang aku ada tu terhad skit la perkataan2 dalam tuh..sebab kamusnye amatlah comel sekali..

Sekarang semua dah di hujung jari je kan..so kita gunakanlah teknologi yang ada..

Banyak lagik cara2 yang mudah untuk kita belaja Bahasa Inggeris nih, cumanya terpulang pada diri kita cemana nak cari ilmu tuh..kannn??




~entry tertangguh~


Salam hujung minggu semua,

Dah seminggu rupanya cuti skolah dah berlalu kan..sekejap nau aku rasa, tup2 dahh tutup sekolah..rasa macam baru sangat Umar naik sekolah ritu..ni tahun depan dah naik sekolah balik..darjah dua dah beliau..next year ade geng la dia..adik pon dah masuk sekolah..

Ape plan korang cuti sekolah nih?? konfem jalan2 around the world kan..tak kisah la luar negara ke dalam negara ke as long as korang bawak la anak2 berjalan sempena cuti skolah nih..taim2 camni jelaa nak bawak dorang berjalan pon kan..hari2 lain dah sekolah..

Aku cam bese laa, sure balik Kelantan punye..Insha Allah minggu Krismas nanti aku balik ke sana..sambil2 tu stay la kat mana2 hotel on the way balik kampung tu nanti..bawak mandi kolam ke ape yang patut..jadiklaa..budak dua orang tu, asal dapat mandi kolam suke aje..klau kata nak tido hotel, melompat bintang memasing..

Jumaat lepas sekolah dah pon berakhirkan..so secara rasminya Umar telah membuang kasut sekolah yang ada..naik lunyai dah kasut sekolah tu..tak sabor2 rasanya beliau nak buang kasut tu..ke aku yang tak sabor?? huhuh..malas oii nak basuh kasut tuh..tinggal nak campakkan aje..

Tu je laa satu2nya kasut sekolah yang dia pakai untuk ke sekolah belah pagi dan ke KAFA sebelah petang..mane la tak lunyai??..untuk KAFA ekcelli ade gak belikan kasut kaler itam..tapi dia takmo pakai..panas katanya..yelaa itam kan serap haba..ok fine!..sudahnye tak pakai pon..awal2 tahun ritu memang ade belikan 2 pasang kasut tapi bile lama2 pakai, strap hat 3 baris tu takmo melekat dah..hauss kot asik bukak tutup bukak tutup kejenye kan..dia jadik macam terangkat ke atas bile pakai..

Hat ni contoh kasut yang mula2 aku beli dulu..konon2 nak mudah la takmo pakai kasut yang bertali2..ehhhh jadik lain plak citenye..

owh btw ni pic gugel ye..kredit tu tuan punye blog zaliyatt. ai is malas nak snap pic kasut si Umar tuh..



Atlast belikan dia kasut sarung nih, senang nak pakai, sarung kan aje..now korang tengok la rupe kasut tu..semekin sangat dah rupenye..

Ritu bawak balik cuci kasut kampung PD, mak aku pon membebel tengok kasut sekolah cucu dia..hahah..naik lunyai kasutnye..apsal laa tak dibelikan kasut baru..nak kata tak mampu, makpak lebih dari mampu..pastu aku balas laa, bukan takmo beli baru, sebab dah nak ujung tahun pon..alang2 sangat dah..pakai je laa selagi bole pakai..bukan teruk sangat pon..klau luaran dia dah terkoyak rabak memang aku belikan jugak yang baru..saje je nak ngajar dia bersederhana..takmo demand lelebih..rosak skit nak kasut baru..oh nononoo..

So, ni lah namanya alah membeli menang memakai ;p

Eh bole pakai ke peribahasa tuh???

Argghhh layannnn!!


Alhamdulillah..aku rasa takde yang lebih membahagiakan hati ibu dan bapa apabila melihat anak2 berjaya dalam bidang pelajaran..bangga gitu kann..

Walaupun cuma baru tahap2 tadika, tapi aku rasa ini hanya buat permulaan untuk dia terus berjaya dan berjaya..mudah2an berterusan la hendaknye kan..minah ni unsangkarabel jugak..nampak macam taktau sume tapi bile exam, haa bole tahan gak result pekse dia..awal tahun ritu dapat no 2..ujung tahun bertambah plak jadik nombor 3..hurmm ok la tuh..perbezaan pon tak banyak la dengan budak2 yang dapat nombor 1 dan 2 tu..nowadays budak pandai2 kan..so, takpe..takmo push2 sangat kat dia..

Klau nak cite bab ketokohan tu, aku pon tatau tang mana ketokohan Dhia tu..tapi katanya kat sekolah selalu bantu cikgu..ni Dhia sendiri la yang cerita..gaknye dari situ la kot dapat title tokoh pelajar tuh..mayb penilaian diambil kira semasa di sekolah kan..so mungkin jugak..

Tapi bile kat umah?? hurmm..totally different..bile soh buat sesuatu kan, ade je alasan dia..tak sah klau tak jawap sekejap ataupon disuruhnya kita yg sendiri yang amik/angkat..contohnya lah ehh..

"Adikk, gi amik bola tu letak kat dalam stor.."

"Ayah la amikkk..sebab ayah yang beli.."

See?? klau takde soal balas memang tak sah laa dia nih..padahal angkat je la kan..banyak plak songehnye..selalu abang la jadik mangsa..aku selalu suruh si Umar yang buat ape2..sebab dia ni rajin skit..ko suruh sekali je, terus dia buat..kekadang ngadu gak dia..asik abang je yang ibu suruh..adik takde pon..kesian lak aii..

Pehtu kan, datang hangin si mek nih pepagi buta buat perangai depan skolah..ade la menda yang dia nak tu..yang kita ni nak cepat masuk opis..haihh..merajuk laa, melalak laa..tu yang macam "ehh dapat Tokoh Pelajar???" pelik akuu..

Takpelah kan, orang kata rejeki jangan ditolak..orang bagi hadiah tu, kita terima je ;p

Dapat la bawak balik 2 hadiah masa Hari Ihtifal tadika dia baru2 nih..satu untuk kategori Tokoh Pelajar dan satu lagik sebab dapat nombor 3 untuk exam tempoh hari..Alhamdulillahhh..

Aku sentiasa doakan agar diterangkan hati anak2 aku untuk mudah menerima pelajaran dan dipermudahkan setiap kerja yang mereka lakukan..In Sha Allah, mudah2an mereka berjaya dalam pelajaran masing2..

Aaminn..


(yang baru)

Kata orang patah tumbuh hilang berganti..hurmmm bole masuk ke pepatah nih..cam tak kene plak dengan tema hari nih..tapi belasah jelah..ahaks..

(yang lama) walopon buruk tapi dah banyak berjasa..

Tapi yang ni tak berapa nak ilang laa..masih ade lagik, sayang plak nak buang..sebab dah banyak berjasa kat aku..buat tukun je la kat umah tu..terpakse la ganti yang baru disebabkan keadaanye yang sudah uzur itu..dah terkopak2 kulitnye..takot kang, sedang2 elok membaling, terkeluar plak jejari2 yang tak berapa nak runcing di celah2 kasut itu..ouchh sangat memalukan okeh..

Maka sebelum ianya terjadik, maka perlulah kita menukarkannye..tukar plak taim2 tengah nyawa2 ikan..terpakse bersabor jelahh..

Harap2 kasut yang baru tu ade ong lah ye..

Owh fyi, ujung minggu ni aku join sukan jabatan kat Kedah nun..of kos la game bowling kan..takkan bola sepak plak kai kasut camni, duhhhh -___- ..kelmarin dah pi trening dengan kasut baru nih..so far bole la, keras kejung je aku rasa..nak bagi lembut tu makan masa skit la kot..bukannye kita selalu main kan..

Agak menggagau jugak la memula masa nak masuk tune baling tu sebab jenuh nak kontrol kasut yg keras tuh kan..lama2 ok dah..cadangnye hari ni nak trening lagik..bagi lembut skit kasut tu and trening bagi habis2an..esok aku dah gerak ke Kedah..Sabtu plak dah start game..

Masa pi beli kasut baru aritu, ade gak salesman tu cakap, kasut dan bola bowling tidak bole dibiarkan kena panas..direct matahari memang takleh laa kan..ni yang jenis suka tinggal dalam bonet kete..kasut bole cepat rosak dan bola bole terbelah dua..aku macam hurmmm patut laa kasut ni merekah abis..memula tercabut tang tapak, aku bawak gi jahit..pastu terkopak2 plak..aku boh gam..ehh terkopak jugakk..hazab benor rupenye..aku ni plak memang pesen tinggal dalam bonet kete jek..sebab senang nak bawak gi mana2 kan..ater tetiba dorang ajak main, zasss laju je on..sebab bola sume dah ade..malas lak aihh nak hangkut simpan dalam umah..so biar je dalam kete..

Haba dalam kete tu la ekcelli yang bole merosakkan bola dan kasut tersebut ye kawan2..so sape2 yang selalu buat camtu, sila kuarkan sekarang yer..bola klau dah terbelah dua memang takleh buat ape2 dah..konfom kena tuka baru punye..terbang la tigapatratus ke atas duit mengkome nanti oii nak beli bola baru..

Fuhhhh harap2 takde la jadik ape2 kat bola aku nan satu tu..syok2 baling skalikkk prapp!! nangess oiii!!

Iskhhh takmoh2..mohon dijauhkan la menda2 camtu..doa2kan la team aku berjaya ekk..tak dapat bawak balik piala, dapat hampagas pon jadik lahh..ehhh!! hampagas pulak, hamperrrrr pon jadiklahhh..dapat anak2 merasa..huhuh
 
Wish me luck ya! 
Related Posts with Thumbnails