My Nuff..klik jgn tak klik..

Wednesday, 29 July 2015

New baby in da house!!

Salam uols..

Ade budak dah kepingin nak adik ni haaa..tengok laa si Umar nih, tak renti2 belek adik..

Owh ekcelli ni anak buah aku yang baru yer..adik aku selamat melahirkan baby yang kedua sebulan yang lepas..and now aku baru la nak menepek masuk dalam blog..kelmarin dia genap sebulan..cepat btul masa berjalan..

Sedap btul bau baby nih..rindu je kat dia..tu yang balik PD asik duk belek anak orang jer..nak tunggu anak sendiri blum ada rezki lagik..anak sedia ada pon dah besor2 dah haa..cuma masing2 perasan kecik lagik..makan pon kadang bersuap, mandi pon nak dimandikan..adoihaii la anak..

Tapi takpelaa, anak orang pon anak adik aku sendiri kan..bukan orang lain pon..tu yang macam tak sabo nak balik PD..geram kat budak kecik tuh..iskhh



Tengok la si Umar, suke btul dia ngan baby..klau si Mek Dhia tu lagik laa..datang geram dia, digosoknye kepala baby tu kuat2..berserabut rambut baby tu digosoknye..sabor jelah..pastu pantang nampak aku pegang/riba baby..Mek tu pon sibuk gak nak soh letak baby atas pangku dia..adoiyaii..klau baby tu dah besar skit ok laa..ni seriauu je aku tengok dia pegang..nak taknak kena la bagi jugak..klau tak, tak renti2 nak duk ulang kata nak pegang baby, nak pegang baby..stress tauu!! ;p
 
Muhammad Faiq Amsyar
  
Selamat datang ke dunia baru..moga jadik anak yang taat dan soleh, yang mendengar kata kedua ibu bapanya..moga membesar dengan sihat hendaknye..Aaminn..

Dah besar nanti takmoh gaduh2 yang abang yer sayang..
 
 

Tuesday, 28 July 2015

Aktor Winter Sonata akhirnya berkahwin..

Berita panasssss uolssss!!!

Jun Sang kekasih hati sudah kawin uolsss!! sodeh makkk!!

Adehhh..mau nanges patpoh hari patploh malam tengok dia bersanding nihhh. ;p

Kikiki..

Akhirnya kawin jugak dia yer pada umur 43 tahun..bini umur 30 tahun..perghh kemain beza umur dia..tapi takpelaaa kan, asal dia bahagia sudah..lama kot amik masa pikir nak kawin dengan sape..harus laa memilih kan..takkan main sebat je nak kawin ngan sape2..orang hot kotttt!! huhuh

Beliau berkahwin semalam di Seoul's Sheraton Grande Walkerhill Hotel jam 6 p.m dan dihadiri oleh kenalan2 dan saudara mara terapat sahaja..

Tengok dalam paper harini, peminat dari jepun gigih ko datang ke hotel tu, beratur sepanjang jalan, dengan harapan bole la kot tengok pelakon dia kawin..sampai sanggup berhujan panas sume..iskh2 penangan pelakon ni kan..hebat btul!

 pic kredit tu gugel..

Dolu2 citer Winter Sonata ni memang berhantu kan..tengok seploh kali pon relaks je air mata jurai2..pastu abis sampai situ je laa..drama2 lain macam kureng skit aku tengok bile aktor ni berlakon..Winter Sonata jugak yang win..lagu2 dia pon sedap je dengar..

Start dari Winter Sonata ni laa, datangnye korean wave yang melanda Malaysia nih..dan seluruh negara la kot..start situ laaa, now aku tak renti2 layan drama korea nih..huhuh..dari satu drama ke satu drama..best weh layan..


  
pic kredit to Google jugak..
 
Dan inilah bini beliau..Park Soo Jin..dolu2 penyanyi kumpulan Sugar tapi skang dah jadik pelakon..pelakon citer ape, idok ler aku gigih nak gugel..sebab tengok muka cam tak familliar sangat dalam mana2 drama..ade la kot, cuma aku jer tak perasan..

Aku ni nama jer peminat drama korea, tapi takde la sampai nak hafal semua nama2 pelakon laki dan pompuan dia..setakat nama2 simple cam Rain ke ingat la jugak..nama panjang2 koser ehh nak ingat..

Apa pun, Selamat berbahagia laa kepada pasangan berkenaan yer..moga cepat2 dapat anak.. ;p


Dari peminatmu yang jauh di mata, dekat di hati..hikss!! 






Friday, 24 July 2015

Salam Lebaran 2015 dari kami sekeluarga..


Hurmmm cakkkk!!

Haa kauu..sebesar alam aku tepek gambo raya..klau tak nampak jugak, taktau la nak cakap..huhu

Orang lain sume dah tepek gambo raya kan..aku baru terhegeh nak menepek gambo..ikotkan hati malas jugak..tapi kang suram plak blog nih..takde citer terkini kan..so ku gagahkan jugak lah..

Tema tahun ni kaler mustard..lama dah ngidam nak buat kaler ni..akhirnya tercapai gak hasrat..Alhamdulillah, baju mak ngan anak dara cheq jahit sendiri tauu..haa jangan memain!!..semangat tahun ni lain macam skit..berkobar2 gitu..tak sangka berjaya jugak akhirnya..

Di kesempatan ini, saya, Azura anak pak Dollah Sani, ingin menyusun sepuluh jari memohon ampun dan maaf andai ada salah dan silap kepada anda2 semua..tak kira laa yang kenal ke tidak..andai ada terlanjur kata, tersalah bahasa, terkecil hati buat2 korang yang baca blog aku nih..aku mintak maaf la yer dari hujung rambut sampai hujung kaki..

Sesungguhnya aku hanya manusia biasa yang tak lari dari membuat kesilapan..

Semoga lebaran kali ini membawa seribu rahmat dan keberkatan kepada semua..Insha Allahh..

Selamat hari Raya Aidilfitri, Minna Wal Faizin..


Pre-raya photoshoot..

Salam uols,

Kabare?? waras ke tidakk?? hihih..diam tak diam dah seminggu ek raya di bulan Syawal..kejap nau masa berlalu..korang ofkos la masih dalam mood beraya lagik kan..so hari ni aku nak cerita pasal photoshoot pre raya sektor aku..

Kelas kauu sampai nak berphotoshoot bagai..bile dengar kata nak bergambo bagai, kemain seronok..memasing pakai la baju raya tahun lepas punye..nak tunggu baju raya yang baru, memang tak siap lagik kan masa nih..klau dah siap pon, takkan la nak tayang..tak seprais la khenn..kikiki



Ekcelli motip photoshoot ni dibuat sebab nak buat ucapan hari raya untuk send dalam emel pada semua kakitangan jabatan aku..tiap2 sektor pon buat cenggitu..so sektor aku pon buat la jugak..

Jadik YDP kelab sektor aku nih duk suggest soh bergambo dengan mahkamah keadilan sana..lagikpun dekat je dengan opis aku, selang 1 bangunan kan..harus la terjah..kiranya lain skit dari yang lain la kengkononnye..sanggup la menapak sampai ke Mahkamah tu..sekalik sampai2 gerimis mengundang plak dah..sabo je laaa..takpe, yang penting masa tu tak panas dan silau dek cahaya matahari..klau panas, agak hazab skit nak bukak mata..

Alah takat gerimis je, tak nampak pon dalam gambo kan..huhuh..pas snap lebih kurang, terus la kitorang masuk opis balik..ni baru pre raya..tunggu jamuan raya nanti lagik banyak gambo2 raya..haa masa tu la bole tayang baju raya kan..

Selamat Hari Rayaaaa!! ;)

Thursday, 23 July 2015

Bile mak jemah bershopping...



Salam uols,

Ritu kan, geng2 mak jemah gi KL menyoppingkan diri..pakat set time baik2, akhirnya hari Senin minggu kedua puasa kitorang gi KL..sanggup cuti satu hari semata2 nak menyampaikan hasrat aku ke Jakel Mall tuh..ajak punye ajak, racun baekkk punye, akhirnya ade gak geng aku gi sana..huhuhuh

Sebelum tu ade gak ajak Mr.Bie gi sana..tapi pempaham je laa kan, takmonyer dia pegi sama folo bini dia menyopping..so, aku ok jer kan..

So, aku dari Putrajaya naik ERL pukul 9.05pg terus ke KL Sentral..perghh lama giler kot tak naik train..sampai je KL Sentral terus mata melilau2 tengok kawasan sekitar..punye laa lama tak gi sana..sampai NU Sentral pon dah ade..jakun sekejap..iskh2

 Ohh ni geng gossip gurl aku nih..bergossip pun yer, geng koir pun ye jugak..

Pehtu dari KL Sentral terus naik LRT ke Masjid Jamek..sampai2 je tengok2 Jakel Mall pun tak bukak lagik??..Jakel bukak jam 10.30pagi derrr..konon2 nak jadik orang pertama laa sampai Jakel tu..huhuhu..so jalan2 dulu la sekitar Jalan Tar tuh..takde ape pun sebab kedai2 tu baru nak bukak..

Ekcelli kan aku memang every year pakat2 ngan geng gi shopping sesama..cuma last year jer tak berkesempatan nak pegi..so tahun ni harus la ngajak kan..rindu kot nak shopping ngan kawan2..gi ngan kawan2 pompuan ni feel dia lain macam skit..dorang bole bagi macam2 idea yang kadang2 pening jugak ko nak buat pilihan..

 
Tepat 10.30 pagi, kitorang dah terpacak depan Jakel Mall nih..heaven sgt rasanya bile tak perlu bersesak dengan orang ramai kan..nak pilih2 pon aman jek..

Niat aku ekcelli nak beli kain satin dull bidang 60 inci je selai..punye laa jauh sampai ke KL nak cari kain bidang besar tu..kat Nilai 1 ritu aku gi dorang mostly tak jual bidang besar camtu..dorang jual bidang 45inci yang biase tu je laa..so nak tak nak, kene gak cari kain tu kat sana..

Sampai2 sana korang pempaham je laa kan..dia punye kain makkk aiii lawo2..harga pon lagikkkk la lawo..jadiknye aku beli ape yang wajib saje..pehtu beli kain lining untuk kain sari yang aku beli ritu..abis citer..


Ni haa bangunan Jakel Mall yang tersergam indah..tak larat nak pegi setiap tingkat..ditakuti akan terbeli menda yang tidak sepatutnya..
 
Pastu setel beli ape patut, terus kitorang gi Sogo..shopping sana plak..

Kul 4 petang terus kuar dari Sogo..malas nak lama2..mata dan kepale pon dah naik berpinau tengok baju2 dengan orang2 yang meramai..kena cabut awal sebab dikhuatiri akan berebut2 naik tren dengan orang balik keje nanti..

So tu jelahh citer pasal shopping hari raya..lama kau citer ni tertangguh dari bulan pose sampai la dah raya..huhuh

Daa..





Thursday, 2 July 2015

Reward untuk anak2..

Salam semua,

Hampir terlupe nak post entry nih..dah draf tapi letak gambo je laa..sekali baru teringat tak karang ayat lagik..huhuh

So, mari kita sambung..

Alhamdulillah, pertama2 sekali aku nak ucapkan syukur ke hadrat Allah SWT kerana anak2 berjaya dalam pelajaran..sape yang tak bangga kan bile tengok anak yang kita kandung, berjaya camni..

Masa exam mid term ritu, dorang dapat keputusan yang baik..so aku hadiahkan ape yang dorang suke..memang menda tu pon yang dorang mintak setiap kali ke Alamanda..tapi aku ngan ayahnye bagi syarat..klau dapat nombor 1 - 3, baru aku belikan apa yang dia minta tuh..

 

Untuk abang dia, ofkos la lego..takde lain dah..ekcelli lama dah dia request lego nih..kebetulan masa gi Parkson Alamanda dulu dia terpandangkan  mainan nih..so maknye agak terkujat gak laa kan tengok rege dia..huhuh..mana der yang murah kan mainan camni especially brand lego..klau brand lain mayb murah skit..so, aku cakap kat dia, klau abang belaja pandai2 nanti ibu belikan..

Masa aku belikan hadiah ni pun dia tak ikot sama..Duk belek2 kat bahagian mainan tu ntah macam mana terpandangkan mainan nih..memang tak pikir panjang la kan..terus amik dan bayar..rege masa tu aku takmo pikir panjang sebab dia memang deserved untuk dapat hadiah ni..dia dah belaja pandai2, so why not kita belikan seperti apa yang dia mintak kan..so next time, klau dia nak hadiah mahal2, dia kene belaja pandai2 untuk dapat apa yang dia nak..

 

Disebabkan minah ni dapat nombor 1, aku belikan dia botol air Frozen nih..hadiah adik lagik murah dari abang..padahal abang dapat nombor 3 jek..kekeke..

Ekcelli aku tatau nak belikan apa untuk minah nih tau..pastu baru aku teringat yang dia ni asal masuk MPH je selaind ari nak beli komik, misti mengecek nak beli botol air..padahal kat umah dah banyak kot botol air bawak gi skolah..so, malas nak pikir panjang, aku belikan aje laa botol air nih..abis cerita..

Tapi ujung2 jeles plak tengok abang dia dapat lego..dahh nak sama cam hadiah abang dia..adohaii..sabo je lah minah nih..nak hadiah lain, mintak kat ayah..huhuh

Esok ada Hari Bicara Akademik..so, parent kena gi skolah untuk amik report kad dan dengar sendiri prestasi pembelajaran anak2 dari guru kelas dorang..ade sekolah yang dah buat awal kan..sekolah budak2 ni baru nak buat..

Ok lah..nak balik dulu..Selamat berbuka ye..

Daaa..


 

Wednesday, 17 June 2015

Blog berwajah baru..

Salam semua,

Ade nampak background blog aku yang baru?? ok tak?? ke tak ok??

Lately nih, mood berblog ntah hape2..kengkonon nak mengembalikan mood la nih..pehtu pi gatai tangan tukar template blog..amik yang default dlm blog ni jek..sekalikk haaa amikk..ntah2 ape2 jadik..sampai button nak sign in pon dah tak jumpe..kena gugel dulu baru bleh sign in..

Tapi gamba background ni cantik plak..aku kan minat kaler ijau..pehtu nature lover pulak..harus laa gambo ala2 gitu kan..sejuk mata aku tengok..suweettt je kaler dia..

Benornye saje takmo tepek banyak2 gambo dalam nih..especially yang tepi2 side blog ni kan..serabut plak tengok..yang ni haaa memang fokus pada cerita utama jek..best skit baca..tang gambo haa besar gabak aku letak, puashati sampai bole nampak lubang idong pon..huhuh..motip aku tuka ni supaya blog aku ni nampak lebih simple but look nice..gituuuu!!

Oklahh, harapnye korang seronok la singgah blog aku ni yer..nak mengharapkan cite2 sensasi memang idok ler..ckup laa cerita2 pasal kehidupan aku yang sederhana nih..tak lebih tak kurang..

Till then, selamat berterawih yer malam nih, jangan buat2 lupe plak..selamat bersahur jugak..dah ofkos selamat berpuasa..

Tatatititutuuuu...

Ke Melaka kitew!!

Salam semua,

Tarikh 6.6.2015 haritu, aku sekeluarga dapat jemputan kawin sepupu aku yang kat Mersing..lama kot tak berkumpul dengan sanak saudara especially sepupu2 aku dari Johor..

So, kebetulan dapat jemputan, harus la pergi jugak sama-sama meraikan pengantin..kenduri ni ekcelli belah perempuan, so kira majlis bertandang la kan sebab aku belah pengantin laki..takde la ramai mana pon ahli kuarga belah Johor yang datang..cuma keluarga2 terdekat dengan pengantin je..ade la dalam 2 bas..ehh?? 2 bas tak ramai?? acahhhh je tuhh..ade la beberapa bijik keta..huhuh..

Klau ikot dalam gamba nampak cam ramai kan, owh itu ramai kengkawan pengantin sebenarnye..belah2 belakang baru la sedara mara dia..
 
Okeh wefie barang sekepim dua dulu..kembang setaman muka tuan blog..happy kekdahnye dapat jalan2 khennnn..yang pkai tudung biru tu adik aku yang sedang tunggu masa nak bersalin..so klau muka dia yang kembang setaman tu takpe laa jugak kan..ni yang tak mengandung tapi muka kembang setaman ni ape kess???

Okeh, mohon abaikan aje soklan itu..-___-

Sampai2 aje terus layan perut yang berkeroncong..buat je macam umah sendiri, beratur amik nasik pastu trus makan..bab amik gambo perantin kendian2 kita citer yer..perut yang lapar harus diisi..baru muke ade sinyummmm ;p
  
Haaa taim ni, perut dah kenyang..see muka memasing happy macam muke perantin..kekeke..

Disebabkan aku jarang berjumpe dan bergambar dengan sepupu2 aku nih, bergambo jelaa kejenye..yang duk sebelah aku tu adalah kakak iparku yer..ahli baru dalam kuarga ;)

Sedang elok duduk bersenang lenang, makcik aku panggil..ehh jom2 makan dengan pengantin..pulak dahhh..lambat nau ngajak makan..huhuh..terasa rugi plak di situ sebab makan awal2 kan..dah la lauk kat meja perantin tu special skit..huhh!! takpelahh, takde rejeki kat situ..janji perut dah kenyang sudah..
 
Tadaaa..ni lah pengantinnyee..Naim dan Fie..serba itam pada hari kejadian..
Selamat Pengantin baru uols!!

Snap dari angle yang tidak menarik..almaklum laa orang ramai kemain kan..duduk pulak tepi pintu..so, flower gurl la yng interprem lebih..pastu tak sempat la nak bergamba bagai dengan perantin..dah macam retis pon ade, berebut2 nak bergambo ngan pengantin..apsal aku dulu takde pon camtu ekk?? tak glemer kah aku??? huhuhuh sodehhhh!!

Tu yang tetiba rasa macam nak jadik pengantin lagik nih..Jom Bie, kita amik gambo pkai baju perantin dalam studio yokk..anak2 jadik pengapit..misti suwit kannn..hohoh

Oklahh, sebelum melalut2, memandangkan esok dah mula berpuasa, aku nak mintak maaf dari hujung rambut ke hujung kaki sekiranya terdapat salah dah silap aku kat korang2 semua yer..sama ada secara sedar atau tidak..kot la ade tersinggung ke tersungging ke dalam tutur kata especially bile aku mengapdet satu2 entry..yang buruk tu dari aku sendiri dan yang baiknya itu datang dari Allah SWT jua..

Aku ucapkan Selamat Berpuasa dan harapannye agar kita akan mendapat keberkatan dalam bulan yang mulia ini..Insha Allah..

Akhir kata,Wabillahi Taufik Wal Hidayah..Assalamualaikum wbt..


(kelasss penutup aku..tetiba jadik ustajah pilihan pulaks ;p)



Tuesday, 9 June 2015

Mood berblog ke laut dalam..mood menjahit ke puncak gunung ;p

     
Ape laa punye tajukk..huhh!!

Salam semua..

Lama rasanya tak bersua kan..sebulan lebih ade kot..ntahlah, lately ni mood berblogging jatuh merudum..sampai rasa macam nak tutup je blog ni..bila pikir2 balik sayang plak..kot tetiba ade mood nak berblog blik, bole gak aku on blik..klau tutup kang, jenuh plak nak start baru blik kan..

So, aku go on jela yer..kot ade la sape2 yang sudi nak baca, aku alu2kan..takde ape pon, juz merepek je lebih..klau nak info2 ofkos bukan blog ini la yer..huhuh

Sebab2 mood ke laut yang paling dalam ni macam2 sebenarnye..aku sibuk dengan aktiviti menjahit, aktiviti layan drama korean dan yang terbaru layan novel..kemain semua benda nak buat kan..saje isi masa terluang kekdahnye..ade gak faedahnye kan..

Aku pon baru je khatam bace novel tu..nak sangat beli tebal2 kan, hah amikkk!! Nak mengangkut satu hal, tapi ape pon tak sia2 aku angkut ke sana ke mari semata2 nak ikuti babak seterusnya..best wehh citer dia..tajuk dia Cukup Derita Itu oleh Siti Rosmizah..ni klau dorang buat drama kat tv ni sure best cite nih..Nora bagi 5 bintang!!! Ahaks ;p

Aktiviti menjahit plak setakat ni memang tengah bersemangat..lain macam semangat dia..nak2 plak tak lama lagi nak puasa kan..pastu dah raya..so tahun ni aku rasa paling bermaknalah sebab berjaya buat baju raya unruk diri sendiri dan anak dara aku..jimat pon jimat..takde dah nak hantar tempah2 ape jadah sume..mengenangkan kos antar tailor ape sume dah mahal, so aku amik inisiatif untuk belaja sendiri melalui youtube dan buku2 dari Yasalma..selebihnya aku tanya pada kawan2 yang dah teror dalam bab menjahit2 nih..

Alhamdulillah, skang ni aku dah ade mesin jahit sendiri dan mesin jahit tepi..senang skit keje aku..takde la asik tertangguh je keje nak jahit baju..selagi tak hantar jahit tepi, selagi tulaa keje menjahit aku terganggu..selai baju bole siap dalam 1 hari je klau kita betul2 hadap baju tu..fuhhh dia punye rempit sampai tak sedar dah pkul 2 pagi baru tido..tapi biasenye aku menjahit start Jumaat malam laa..weken je aku tumpukan pada aktiviti menjahit ni..klau malam hari2 biasa memang tidak laa..mata tak tahan..pastu nak kena bangun pagi plak kan nak gi keje..tu yang jadik tak sabar nak tunggu hari Jumaat..tak sabar nak panas enjin mesin..huhuh..skang ni pantang nampak kedai kain..asik la nak membeli..padahal kain yang ada tu pon tak terpotong2 lagik..aduhai..takpe, orang kata biar lambat asal selamat..sambil2 tu duk pikir jugak ape pesen baju yang sesuai untuk kain tu kan..

Insha Allah, ade masa aku hapdet lagik yer..

Daaa..



Tuesday, 5 May 2015

Menziarahi pusara Allahyarham TGNA..


Salam dearies..

Ni citer lama dah nih..

Alhamdulillah aku berkesempatan melawat kubur Arwah Tuan Guru Nik Aziz masa balik bercuti skolah bulan Mac hari tu..

Alang2 berjalan ke Kota Bharu tu, singgah la sekali tempat nih..dapat la tengok real kawasan masjid dan rumah arwah..sebelum2 ni penah gak lalu kawasan Pulau Melaka nih tapi takde la sampai nak singgah..

Tapi bukan aku satu femeli je la yang datang, ada jugak pengunjung2 lain yang aku rasa datang dari lain2 negeri kot..kebetulan pulak pegi taim cuti sekolah kan..so ramai la yang amik kesempatan menziarahi kubur arwah Tuan Guru kesayangan ramai nih..


Mr.Bie dengan maknye aka mak mertuaku ;)  
Panas sangat gamaknye, nak bukak mata pon payah budak dua orang nih..iskh

Dapat bergambar depan pintu rumah pon jadik laa..


Lepas je snap lebih kurang kat kawasan masjid dan depan rumah TGNA nih, kami terus ke tanah perkuburan yang menempatkan jasad arwah..dekat je, tak jauh pun dengan kawasan rumah arwah..sampai sana pon, ramai je pengunjung yang tak mahu melepaskan peluang untuk menyedekahkan Al-Fatihah dan bacaan Surah Yaasin buat Allahyarham TGNA. 


Abis je baca, kami bagi peluang pengunjung lain pulak untuk membacakan Surah Yassin..cukup la dapat sampaikan hajat Mr.Bie yang nak sangat mengunjungi pusara Allahyarham nih..

Moga Allahyarham TGNA di tempatkan dalam kalangan orang-orang yang beriman..Aaminn..

Al-Fatihah..


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails